Welcome!

...

Sunday, January 18, 2009

Välkommen till Academia Liberti

Academia Artivm Didacticvm Eqviorvm i Liberti (The Academy of Art i Equine Education at Liberty) är en ideell organisation.

Vårt mål är att samla de mest utvecklade hästmänniskor i världen, som tillsammans med oss kommer att kämpa för en förändring av de omständigheter hästar hålls i nu för tiden, och även för egen utveckling och utbildning, för att kunna uppfatta hästen som en medveten och intelligent varelse, som genomgår fruktansvärt lidande på grund av människans användande. Hästarna är ädla varelser och därför mycket lätta att missbruka. Det är vårt ansvar att utveckla bättre personer, som inte kommer att använda sin ställning till att missbruka andra varelser, utan att respektera naturen och respektera livet. Det är vårat eget ansvar att utvecklas en bättre person, som inte behöver uppfylla sina egna önskemål på bekostnad av en annan varelse.
Det är vårat eget ansvar att utvecklas, så att vi kan uppfylla våra liv och inte sträva efter egen vinst, som är vanligt i den här världen, utan för att nå en medvetenhet som gör det lätt för oss att lära dig hur du kan uppnå detta i ditt liv, och dessutom lära dig hur det är att ge utan förväntningar och att uppleva fördelarna med livet genom en sådan attityd.

Vi vill inte skrapa på ytan, vi vill ta bort orsaken till lidandet för hästarna i vår värld. Nästan alla hästar hålls för att tjäna människor på ett eller annat sätt. Människor vill göra något med hästen... alla önskemål är olika och de är beroende av utvecklingen hos människan... men det är orsaken till alla. Endast om vi kan börja tänka i en annan dimension, först då kommer vi också att utvecklas och inte använda (missbruka) hästen på detta sätt.

Detta är det huvudsakliga syftet med Academia ... att hjälpa människor att nå en annan medvetenhet, att kunna leva i harmoni, att få en enkelhet i åtanke. Att vara en stark och pålitlig person.

Vi vill inte ha följare, vi föredrar att ha folk här som tror och drar sina egna slutsatser, som har möjlighet att göra egna beslut och stå bakom det av ren övertygelse.

Hälsan hos hästen har prioritet hos oss. Hälsan står över varje mänsklig önskan om resultat som hon vill uppnå. Vi strävar efter det mest naturliga hållande av häst, så nära till naturen som möjligt. Hästen måste ges möjlighet att leva i naturliga förhållanden och att känna sig som en häst.

Academia ger djup och omfattande kunskap om avancerad hästhållning, hovvård och verkning, anatomi och fysiologi, tandvård, historia, personlig utveckling, Haute Ecole-delar och så vidare.

Academias kunskap är gratis. Vi ber inte om pengar, vi ber om integritet, eget ansvar och avancerat tänkande.

Academia bygger på den fria viljan hos häst och människa, vänskap, kärlek och valfrihet som ges till hästen. Vi lär ut Haute Ecole till hästar som står på denna grund.

Vi ser fram emot genomtänkta diskussioner och erfarenhetsutbyte i syfte att utveckla och lära sig, och att sträva efter samma mål.

No comments:

Post a Comment